Попередні підсумки збору врожаю сільськогосподарських культур підприємствами Кіровоградської області за 2019 рік

  • Друк

За попередніми підсумками, у 2019р. підприємствами та господарствами населення Кіровоградської області одержано 4,3 млн.т зерна. Порівняно з 2018р. виробництво зерна збільшилось на 0,6 млн.т (на 15,5%), що обумовлено, як збільшенням урожайності на 11,3% (з 45,3 ц з 1 гектара у 2018р. до 50,4 ц з 1 гектара у 2019р.), так і зібраної площі – на 3,9% (з 830,2 тис.га до 862,5 тис.га) відповідно.

У структурі виробництва культур зернових та зернобобових частка виробництва кукурудзи на зерно становить 55,6% (торік – 60,3%), пшениці – 32,5% (28,8%), ячменю – 10% (8,6%).

Валовий збір соняшнику становив 1,5 млн.т і порівняно з 2018р. збільшився на 5,8% за рахунок збільшення урожайності на 8,5%.

Господарства населення забезпечили майже 100% виробництва
картоплі в області, 96,9% – культур овочевих, 96,3% – культур плодових та ягідних.

Головне управління статистики у Кіровоградській області