Промислове виробництво у Кіровоградській області у січні–квітні 2020 року

  • Друк

Індекс промислової продукції у Кіровоградській області у січні–квітні 2020 року становив 104,3% (в Україні – 92,1%).

У добувній промисловості та розробленні кар’єрів порівняно із січнем–квітнем 2019р. індекс промислової продукції становив 94,7%, переробній – 108%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 95,6%.

У переробній промисловості зростання обсягів виробленої продукції зумовлено збільшенням виробництва харчових продуктів та напоїв на 8,4%.

За 4 місяці п.р. зросло виробництво олії соєвої нерафінованої в 1,6 раза, олії соняшникової рафінованої – на 31,9%, свинини свіжої чи охолодженої – на 19,4%, виробів кондитерських з цукру, хліба та виробів хлібобулочних – на 1,1%. Водночас зменшилось виробництво виробів здобних на 19,4%, борошна пшеничного чи пшенично-житнього – на 14,3%, печива солодкого – на 14%, виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса – на 5,6%, олії соняшникової нерафінованої – на 0,6%, яловичини і телятини, свіжої чи охолодженої – на 0,2%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області